جا نخوردن درست دنده در خودرو

علت جانخوردن درست دنده در خودرو چیست؟

در این مقاله به بررسی علت جانخوردن درست دنده در خودرو و روش‌های برطرف‌کردن هرکدام از این مشکلات می‌پردازیم.

جانخوردن درست دنده یکی از مشکلات رایجی است که ممکن است به‌عنوان راننده گریبان‌گیر شما هم شده باشد و هزینه‌های زیادی را روی دست شما باقی می‌گذارد.

علت‌های این مشکل در چند حوزه مختلف ممکن است به وجود بیاید که هرکدام از آن‌ها نیازمند روشی متناسب برای برطرف‌کردن هستند.

با این مقاله در تحریریه پیروز شفق همراه باشید تا بتوانید درک درستی از علت ایجاد این مشکلات داشته باشید.

علت جا نخوردن درست دنده در خودرو چیست
علت جا نخوردن درست دنده در خودرو چیست

علت جانخوردن درست دنده و رایج‌ترین علت:

علت جانخوردن درست دنده شامل لیستی از موارد زیر است که هرکدام را باید به‌صورت جدا مورد بررسی قرارداد و  در ادامه این لیست به شرح هر مشکل برای شما نگارش شده تا بتوانید این مشکل را به بهترین روش برطرف نمایید.

علت جا نخوردن درست دنده در خودرو نشتی واسکازین
علت جا نخوردن درست دنده در خودرو نشتی واسکازین
کم‌شدن سطح واسکازین:

یکی از مهم‌ترین علت‌های عملکرد نادرست دنده در خودرو و یکی رایج‌ترین‌های لیست علت جانخوردن دنده در خودرو واسکازین یا همان روغن‌ترمز است.

این مایع سیال در صورت کیفیت پایین یا نشتی مسیر انتقال و محفظه می‌تواند تبدیل به یکی از  مهم‌ترین علل ایجاد مشکل عدم کارایی درست دنده در خودرو شود.

عملکرد نا درست گیربکس
عملکرد نا درست گیربکس
عملکرد نادرست دنده:

یکی دیگر از رایج‌ترین موارد در بررسی علت جانخوردن درست دنده در خودرو عملکرد نادرست دنده است که این مشکل اغلب به علت پیش‌آمدن ایرادی فیزیکی در سیستم گیربکس یا جعبه‌دنده خودرو اتفاق می‌افتد.

این ایراد در تنظیم چرخ‌دنده‌ها، صداهای عجیب در هنگام تعویض دنده، خرابی اهرم یا ماهک دنده یا خرابی غلاف کشویی قابل‌مشاهده است.

سیستم کلاچ:

خرابی کلاچ یا صفحه کلاچ در خودرو هم می‌تواند باعث به‌وجودآمدن مشکل جانخوردن صحیح دنده شود و یکی دیگر از رایج‌ترین علت جانخوردن درست دنده خرابی سیستم کلاچ است.

این مشکل ممکن است به‌خاطر کیفیت پایین سیم کلاچ، تمام‌شدن دیسک صفحه یا حتی مشکل در سیستم هیدرولیک کلاچ اتفاق بیفتد.

پیشنهاد مقاله : خرابی سنسور اکسیژن
نقص در سیستم الکتریکی:

خودروهای مدرن برای تعویض دنده از سیستم‌های الکتریکی کمک می‌گیرند که در صورت بروز خطا در این سیستم‌ها تعویض دنده دچار ایراد می‌شود.

اشتباهات رانندگی:

یکی از مباحث مهم برای هر راننده استفاده درست از وسیله نقلیه خودش است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشد (رانندگی دربازی‌های ویدئویی هزینه‌های واقعی رانندگی بدون توجه به قواعد را به شما آموزش نمی‌دهد ☺)

برای رانندگی صحیح و ایمن باید  به تمام نکات راندگی توجه داشت که یکی از مهم‌ترین نکات استفاده درست از پدال کلاچ و نحوه درست دنده عوض‌کردن است.

بسیاری از راننده‌های تازه‌کار نمی‌توانند به‌صورت صحیح دنده را تغییر دهند و یا فشار نادرستی به پدال کلاچ خود می‌آورند که این مشکلات می‌تواند باعث تبدیل‌شدن این عادات به علت جانخوردن درست دنده در خودروی شما شود.

رانندگی صحیح
رانندگی صحیح

نحوه درست تغییر دنده و استفاده از کلاچ چطور است؟

فشار پا بر روی پدال کلاچ باید به‌طوری باشد که پدال کلاچ تا ته فشار داده شود و سپس به‌آرامی و باتوجه‌به سرعت و دور موتور و گشتار خودرو تغییر دنده اتفاق بیفتد.

در صورت فشار مداوم پا بر روی پدال کلاچ دیسک و صفحه مدت‌زمان کمتری طول خواهد کشید که به آخر عمر خود برسد و تغییر دنده ناگهانی و با زور می‌تواند به خردشدن چرخ‌دنده‌ها در داخل سیستم گیربکس خودرو شود.

نحوه تشخیص خرابی کلاچ:

لیستی از عوامل نشان‌دهنده خرابی کلاچ برای شما در زیر لیست شده است که باید به همه این علائم در هنگام رانندگی توجه داشته باشید تا بتوانید از خرابی جعبه‌دنده خود جلوگیری نمایید.

 

  • صدای ناهنجار پدال کلاچ
  • پدال کلاچ در شتاب صدا تولید می‌کند
  • تمان خوردن پدال کلاچ
  • بعد از فشار پدال به کف خودرو می‌چسبد
  • پرتاب ناگهانی پدال به عقب بعد از استفاده
  • لق بودن پدال کلاچ
  • پدال سخت درگیر می‌شود
  • سفت و خشک‌شدن پدال
  • صدای ناهنجار دنده
خرابی کلاچ در خودرو
خرابی کلاچ در خودرو

موارد بالا نشان‌دهنده مشکل در سیستم کلاچ است که باید به بررسی هر کدام از آنها پرداخت و هر چه زودتر این مشکل را برطرف نمود.

مطمئناً مشکل دنده و عدم کارایی درست باعث شده که شما تا به اینجا مطلب بررسی علت جانخوردن درست دنده را دنبال کنید و شاید شما هم این تجربه تلخ را قبلاً داشته‌اید.

در قسمت کامنت‌ها می‌توانید به دیگران تجربه‌های باارزش خود را انتقال بدید تا کمتر شاهد بروز این مشکل در خودرو ها شویم.

منبع : سایت کارنامه

دیدگاه‌ خود را بنویسید